ΠΟΤΕ ΕΙΜΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

POSTED BY statera | Ιούν, 01, 2017 |

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις πριν μπεις σε κάποιο πρόγραμμα διατροφής, είναι να αποδεκτείς το σώμα σου και τον εαυτό σου. Αν δεν το αποδέχεσαι και δεν το αγαπάς, συνεχώς θα «παλεύεις» μαζί του και δεν θα είσαι ποτέ ευχαριστημένος, όπως και αν ειναι-ακόμα και αν γίνει έτσι όπως το ήθελες. επίσης, πως μπορείς να φροντίσεις ποιοτικά κάτι που δεν εκτιμάς και δεν αποδέχεσαι;

Το δεύτερο που πρέπει να κάνεις, είναι να έχεις κίνητρο.. σκέψου τι θέλεις να πετύχεις κάνοντας αυτό το πρόγραμμα και ποια τα οφέλη που θα σου προσφέρει στη ζωή σου; μια καλή άσκηση για την ανάπτυξη κινήτρου είναι η εξής: σε μια κολλά χαρτί κάνεις 2 στήλες στις οποίες στην πρώτη γράφεις τα θετικά του να αλλάξεις το βάρος και στην δεύτερη τα αρνητικά, μετρά τα χωρίζεις σε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα (δηλαδή τι μπορεί να επηρεάσει για μεγάλο διάστημα και τι για μικρό). έπειτα κάνεις άλλες 2 στήλες στις οποίες κάνεις ό,τι έκανες παραπάνω αλλά σημειώνοντας τώρα τα θετικά και τα αρνητικά του να παραμείνεις όπως είσαι.

Το τρίτο που πρέπει να σκεφτείς, είναι αν είναι η κατάλληλη περίοδος για να μπεις σε πρόγραμμα διατροφής. αυτό εξαρτάται από το περιβάλλον, την ψυχολογία, τις συνθήκες ζωής. αν είσαι σε μια περίοδο εντόνου στρες, κακής ψυχολογίας ή σε φάση αλλαγής σε κάποιο τομέα της ζωής σου, καλύτερα να το αφήσεις για όταν θα νιώθεις καλύτερα. σε τέτοιες συνθήκες, το πιθανότερο είναι να μην μπορείς να ακολουθήσεις το πρόγραμμα και κατά συνέπεια να μην έχεις τα επιθυμητά αποτέλεσμα. γεγονός το οποίο θα σου φέρει απογοήτευση και επιπλέον στρες.

TAGS :